Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Τον πρόλαβαν στο τσακ πριν αυτοκτονήσει !!



Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε μέσω του κινητού του 30 χρονο που ετοιμαζόταν να αυτοκτονήσει σε μία ερημική παραλία της Αττικής.

Είχε αφήσει ένα σημείωμα στο σπίτι του με το οποίο εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους ήθελε να αυτοκτονήσει και έφυγε μόνος, προκειμένου στα 30 του χρόνια, να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο πατέρας του ειδοποίησε την αστυνομία και ύστερα από συντονισμένη ολονύχτια επιχείρηση, αποσοβήθηκε το μοιραίο, αφού οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον προλάβουν εντοπίζοντάς τον από το σήμα του κινητού του τηλεφώνου σε μία ερημική παραλία της Αττικής.

Ειδικότερα, ο πατέρας του 30χρονου ενημέρωσε χθες αργά το βράδυ αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι ο γιος του εγκατέλειψε την οικία του προς άγνωστη κατεύθυνση, αφού πρώτα άφησε ιδιόχειρο σημείωμα με την πρόθεσή του.

Έπειτα από εκτεταμένες ψηφιακές και φυσικές αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με πληρώματα περιπολικών της Άμεσης Δράσης, ο 30χρονος βρέθηκε τις πρωινές ώρες σε παραλία της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Από την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, σε συνεργασία με την αρμόδια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ο 30χρονος εντοπίσθηκε, βάσει της ψηφιακής σάρωσης, ανάλυσης και των συντεταγμένων εκπομπής του κινητού του, μόνος του, λίγο πριν εκδηλώσει τη βούλησή του.

Ο 30χρονος παραπέμφθηκε σε ψυχολόγο για ψυχολογική υποστήριξη.

Από την αρχή του χρόνου έως σήμερα έχουν αποτραπεί από αστυνομικές επιχειρήσεις έρευνας και εντοπισμού ενενήντα οκτώ περιπτώσεις εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.