Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

BILD: H Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2021 !!!

Άλλο ένα μελιστάλαχτο και άκρως αισιόδοξο άρθρο από την γνωστή γερμανική εφημερίδα που "πίνει νερό στο όνομα της Ελλάδας".

Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί εκ νέου στις χρηματαγορές πριν από το 2021, παρά την οικονομική βοήθεια που θα λαμβάνει από την ΕΕ, γράφει στο αυριανό φύλλο της η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη έκθεση της "τρόικας" για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό πρακτορείο σε ανταπόκρισή του από το Βερολίνο, σήμερα, μετά από την τέταρτη έκθεση της "τρόικας" "η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει επιδεινωθεί". Η Bild εδώ και μήνες διάκειται εχθρικά στη δανειοδότηση της Ελλάδας από ΕΕ και ΔΝΤ.

Σύμφωνα με την Bild, που επικαλείται προγενέστερη έκθεση της "τρόικας", (σ.σ. δεν δημοσιοποιούνται αυτές οι εκθέσεις) σε σύγκριση με τον Ιούλιο ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι 7,25 μονάδες κατώτερος.

Επίσης, το έτος 2020 το ελληνικό δημόσιο χρέος θα αντιπροσωπεύει το 152% του ΑΕΠ της Ελλάδας, αναλογία που θα μετατραπεί στο 130% το έτος 2030.

Σύμφωνα με την Bild το σκέλος της έκθεσης της "τρόικας" για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους δόθηκε "με τρόπο εμπιστευτικό" στη γερμανική κυβέρνηση νωρίτερα σήμερα.

Όμως παραδόθηκε σήμερα στην ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία και η έκθεση της Επιτροπής των Βρυξελλών, για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.