Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Εκπαίδευση για τους φροντιστές των ατόμων με νόσο AlzheimerΓια έκτη συνεχή χρονιά η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών με την την ευκαιρία της «Ημέρας Φροντιστή» διοργανώνει εκδήλωση με στόχο την εκπαίδευση και ενημέρωση των φροντιστών ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Ριζάρη 2) από τις 10:00 έως τις 17:00.  

Στόχος της εκδήλωσης με θέμα «Η ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών», είναι η εκπαίδευση και ενημέρωση των φροντιστών ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ παράγοντες που βοηθούν σημαντικά  στο δύσκολο έργο τους. 

Η εκδήλωση  περιλαμβάνει δύο επαναλαμβανόμενους κύκλους εκπαιδευτικών διαλέξεων με την εξής θεματολογία:

·Συμπτώματα, εξέλιξη και φαρμακευτική αγωγή της νόσου Αλτσχάιμερ

·Διαταραχές Συμπεριφοράς και μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις

·Το φορτίο του φροντιστή και πώς αντιμετωπίζεται

·Εκπαίδευση για έμμισθους φροντιστές (Έλληνες και αλλοδαπούς) – Πρόγραμμα Set care

Παράλληλα, θα υπάρχει δυνατότητα για δημιουργική απασχόληση των ασθενών, όπως  ασκήσεις μνήμης με μολύβι και χαρτί, εργοθεραπεία  κ.ά. από τους ψυχολόγους της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών και τους εθελοντές.

Στους χώρους υποδοχής της εκδήλωσης θα διανέμονται ενημερωτικά έντυπα σε κάθε ενδιαφερόμενο και θα δίνονται πληροφορίες για τα προγράμματα λειτουργίας των Κέντρων Ημέρας.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής  στο τηλέφωνο 9011 40 41 51 (χρέωση από σταθερό 1,48 ευρώ και από κινητό 1,57 ευρώ το λεπτό)