Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Ο Ιός της Ιλαράς σκότωσε καρκινικά κύτταρα σε ανθρώπινο οργανισμό

Οι ερευνητές της Mayo Clinic ανακάλυψαν ότι κάνοντας χρήση ενός ιού, και συγκεκριμένα αυτού της ιλαράς, μπορούν να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα στον ανθρώπινο οργανισμό, χωρίς να επηρεάσουν τα υγιή.
Η πειραματική αυτή θεραπεία εφαρμόστηκε σε 2 περιπτώσεις ασθενών που έπασχαν από καρκίνο στον μυελό των οστών, ενώ η μία από αυτές, μια 49χρονη γυναίκα, παρουσίασε πλήρη ύφεση από το μυέλωμα και εδώ και 6 μήνες είναι ελεύθερη νόσου !!


Στους δύο αυτούς ασθενείς, οι επιστήμονες χορήγησαν άπαξ μία πολύ μεγάλη δόση από τον γενετικά τροποποιημένο ιό, τη μεγαλύτερη που μπορεί να πάρει άνθρωπος, ενώ και οι δύο στους οποίους εφαρμόστηκε η πρωτοποριακή μέθοδος, δεν είχαν προσβληθεί από την ιλαρά στο παρελθόν κι έτσι ο οργανισμός τους δεν είχε αναπτύξει αντισώματα. Ο Stephen Russel από τη μοριακή ιατρική της Mayo Clinic, που είναι ο επικεφαλής της μελέτης, εξήγησε ότι η συλλογιστική πίσω από αυτήν την προσπάθεια είναι απλή, αφού οι ιοί ούτως ή άλλως εισέρχονται στο σώμα και καταστρέφουν ιστούς, στην προκειμένη περίπτωση καρκινικούς. Προσωπικό της Mayo Clinic εξετάζει την ασθενή Stacy Erholtz για να διαπιστώσει εαν ο καρκίνος είναι ακόμα σε ύφεση. Προσωπικό της Mayo Clinic εξετάζει την ασθενή Stacy Erholtz για να διαπιστώσει εαν ο καρκίνος είναι ακόμα σε ύφεση. Οι ερευνητές από την Mayo Clinic λένε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η θεραπεία με τη βοήθεια του ιού της ιαλαράς, που προσβάλλει, μολύνει και τελικά σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, αλλά δεν επηρεάζει τα υγιή, μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για τους ασθενείς που πάσχουν από το θανατηφόρο πολλαπλό μυέλωμα.
Η ομάδα του επίσης, ερευνά την αποτελεσματικότητα μίας τέτοιας θεραπείας σε καρκίνους των ωοθηκών, του εγκεφάλου, της κεφαλής και του λαιμού σε ασθενείς που δεν ανταποκρίνονταν στις συμβατικές θεραπείες και είχαν συνεχείς υποτροπές του καρκίνου τους. Η προσπάθεια για τη θεραπεία του καρκίνου με τη χρήση τέτοιων ιών, πάντως, έχει μεγάλη ιστορία και ξεκινάει από το 1950. Αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που υπάρχει πλήρης ύφεση σε 1 έστω ασθενή και υπάρχοντας  και απτές αποδείξεις για αυτό !!

Ο ιός της ιλαράς μέσα από το επιστημονικό μικροσκόπιο
με τη βοήθεια εικόνων υψηλής τεχνολογίας, που δείχνουν ότι ο ιός, ακόμα και στον άλλον ασθενή, που δεν ανταποκρίθηκε τόσο καλά, κατάφερε να φτάσει στα σημεία ανάπτυξης των όγκων και να τους επηρεάσει.
Η είδηση έκανε το γύρω του κόσμου, στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης.