Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Βοηθώ γιατί το καλό πρέπει να αναμεταδίδεταιΠρόκειται για μία πραγματική ιστορία με σημαντικά πρόσωπα της ανθρωπότητας και θεωρήσαμε ότι αποτελεί ένα καλό παράδειγμα στις μέρες μας, που η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο όλο και εξαφανίζεται. Η ιδιαίτερη σημασία που πρέπει όλοι να δίνουμε στις κραυγές βοήθειας των συμπολιτών μας, μας ανταποδίδεται !!! Μπορεί να μην τύχουμε να διασώσουμε τον γιο του Τσόρτσιλ,  αλλά κάθε συνάνθρωπος μας είναι γιος και κόρη κάποιου και η ανταμοιβή πρώτα από όλα είναι στην ψυχή μας !!!


Ένας φτωχός αγρότης ονόματι Φλέμιγκ, ζούσε στο Ayrshire, στην Σκωτία. Μια μέρα κι ενώ δούλευε για να ζήσει την φαμίλια του, άκουσε να καλούν σε βοήθεια από τον γειτονικό βάλτο. Άφησε τα εργαλεία του κάτω κι έτρεξε να βρει τον φοβισμένο νεαρό που ‘χε χωθεί όλος μέσ’ το βάλτο και φώναζε προσπαθώντας να ελευθερωθεί.
Ο αγρότης με όλη την δύναμη της θέλησης που τον διακατείχε, έσωσε τον νεαρό από τον βάλτο που τον βούλιαζε συνεχώς και τον είχε καταδικάσει σε ένα αργό και οδυνηρό θάνατο. 
Την επόμενη μέρα μια πολυτελής άμαξα έφτασε στο σπίτι του και κατέβηκε ένας ευγενής κομψά ντυμένος άντρας, συστήθηκε ως ο πατέρας του αγοριού που είχε σώσει ο αγρότης την προηγούμενη ημέρα.

 - Θέλω να σας ανταμείψω, Σώσατε τη ζωή του γιου μου, είπε  στον αγρότη.
 - Δεν μπορώ να δεχτώ πληρωμή γι' αυτό που έκανα, του απάντησε εκείνος.

Την ίδια στιγμή ο μικρός γιος του αγρότη βγήκε στην πόρτα του φτωχικού τους για να δει τον επισκέπτη τους....

- Είναι ο γιος σας, ρώτησε ο ευγενής.
- Μάλιστα, απάντησε με υπερηφάνεια ο αγρότης.
- Τότε σας προτείνω να μου επιτρέψετε να προσφέρω στο γιο σας την ίδια εκπαίδευση με το δικό μου. Αν ο γιος μοιάσει του πατέρα, είμαι βέβαιος ότι θα γίνει κάποιος που και οι δυο θα είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα.

Ο αγρότης τελικά δέχτηκε την πρόταση του ευγενή. 

Ο γιος του αγρότη Φλέμιγκ, φοίτησε στα καλύτερα σχολεία και στο τέλος πήρε το δίπλωμά του από την Ιατρική Σχολή του Νοσοκομείου St. Marie του Λονδίνου.
Έγινε  ένας μεγαλόπνοος γιατρός, από τους πιο ξακουστούς του κόσμου. Το 1928 ο διάσημος γιατρός Αλέξανδρος Φλέμιγκ ανακάλυψε την πενικιλίνη. Πολύ αργότερα ο γιος του αριστοκράτη άντρα που είχε σωθεί μικρός στο βάλτο από τον πατέρα του Αλέξανδρου Φλέμιγκ, προσβλήθηκε από πνευμονία.

Ποιος του έσωσε την ζωή αυτή τη φορά; Μα η πενικιλίνη !!! 

Το όνομα του αριστοκράτη Άγγλου; 
Σερ Ράντολφ Χένρι Σπένσερ Τσόρτσιλ και ο γιος του Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ. 

Ο Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ κι ο Σερ Αλέξανδρος Φλέμιγκ παρέμειναν φίλοι όλη τους τη ζωή. Ο Σερ Αλέξανδρος Φλέμιγκ πέθανε το 1955, σε ηλικία 74 ετών στο Λονδίνο, Ο Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ πέθανε το 1965, σε ηλικία 91 ετών στο Λονδίνο. Τους έθαψαν στο ίδιο κοιμητήριο.


Πηγή : Thessaloniki Arts and Culture  http://www.thessalonikiartsandculture.gr


Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα την πραγματικότητα της παραπάνω ιστορίας, ακόμα και ως μύθος .... όσο αδύνατο κι αν φαίνεται ... μπορεί να γίνει  !!!