Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Διεθνής Ημέρα Φιλίας


Η Διεθνής Ημέρα Φιλίας - International Day of Friendship - καθιερώθηκε το 2011 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (A/RES/65/275) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Ιουλίου. 




Ένας νέος είπε...  «Μίλησέ μας για τη Φιλία».  Κι ο Χαλίλ Γκιμπράν *  αποκρίθηκε λέγοντας :«Ο φίλος σας είναι η εκπλήρωση των αναγκών σας. Είναι το χωράφι σας, που εσείς σπέρνεται με αγάπη και θερίζετε μ’ ευγνωμοσύνη !!!Όταν ο φίλος σας εκφράζει τις σκέψεις του, δε φοβάστε το “όχι” της δικής σας σκέψη, ούτε αποσιωπάτε το “ναι” !!! Και όταν εκείνος είναι σιωπηλός, η καρδιά σας παύει για ν’ ακούσει την καρδιά του.... Γιατί στη φιλία, όλες οι σκέψεις, όλες οι επιθυμίες, όλες οι προσδοκίες γεννιούνται και μοιράζονται χωρίς λέξεις !!! Όταν χωρίζεσαι από το φίλο σου, δε λυπάσαι.... Γιατί αυτό που αγαπάς πιο πολύ σ’ αυτόν μπορεί να είναι πιο φανερό στην απουσία του, όπως ο ορειβάτης βλέπει πιο καθαρά το βουνό από την πεδιάδα. Και μη βάζετε κανένα σκοπό στη φιλία εκτός από το βάθεμα του πνεύματος....  Γιατί η αγάπη που γυρεύει κάτι άλλο εκτός από την αποκάλυψη του δικού της μυστηρίου δεν είναι αγάπη παρά ένα δίχτυ που ρίχνεται στη θάλασσα και μόνο το ανώφελο θα πιάσει !!! Και δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας στο φίλο σας, αφού θα γνωρίσει την άμπωτη  ( κάθοδος ) του κύματος σας, δώστε του να γνωρίσει και την πλημμυρίδα ( άνοδος )  σας !!! Είναι ο φίλος σας κάτι που θα’ έπρεπε να γυρεύετε όταν έχετε ώρες που θέλετε να σκοτώσετε; Καλύτερα να γυρεύετε το φίλο σας πάντα όταν έχετε ώρες να ζήσετε !!!! Γιατί έργο του φίλου είναι να εκπληρώσει τις ανάγκες σας, και όχι να γεμίσει το κενό σας !!! Και μέσα στη γλύκα της φιλίας κάνετε να υπάρχει γέλιο, και μοίρασμα χαράς.... Γιατί στις δροσοσταλίδες των μικρών πραγμάτων η καρδιά βρίσκει την καινούργια αυγή της και ξανανιώνει».

* Ο Γκιμπράν Χαλίλ Γκιμπράν, ή Χαλίλ Γκιμπράν, ή «ο άνθρωπος από τον Λίβανο», όπως είναι γνωστός στο παγκόσμιο κοινό, υπήρξε ποιητής, φιλόσοφος και καλλιτέχνης. 

Το να έχει κάποιος αληθινούς φίλους, είναι μεγάλη υπόθεση. Πότε όμως είναι μια φιλία αληθινή, προορισμένη να αντέξει στις τρικυμίες του χρόνου, και πότε είναι απλά και μόνο μια "παρέα", που σήμερα είναι και αύριο δε θα είναι; Το βασικό που πρέπει κάποιος να κοιτάξει για να διαχωρίσει αυτές τις δύο καταστάσεις, είναι τα κίνητρα. Σε μια αληθινή φιλία, βρισκόμαστε μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι συνοδοιπόρος μας, όχι μόνο στις εύκολες και ευχάριστες στιγμές, αλλά επίσης στις αναπόφευκτες περιόδους θλίψης και δυσκολίας. 

Τα βασικό πιστεύω των εμπνευστών της Διεθνούς Ημέρας Φιλίας είναι ότι η φιλία μεταξύ των λαών, των χωρών, των πολιτισμών και τελικώς των ατόμων, μπορεί να γεφυρώσει σημαντικές διαφορές και να συμβάλλει στην εμπέδωση της παγκόσμιας ειρήνης
Το βασικό πιστεύω το δικό μας είναι  ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει τον φίλο του αλλά αυτό πρέπει να το κάνει με πολύ προσοχή γιατί σήμερα σπανίζουν οι αληθινοί φίλοι !!! ακόμα και στον δικό μας Ανιδιοτελή Κόσμο ( τον κόσμο των σπάνιων ασθενών ) συχνά ξεχνάμε τον φίλο - συνοδοιπόρο μας, και η αλληλοβοήθεια και η αλληλουποστήριξη χάνονται ακόμα και ως επιλογή. 

Για να μην χρειαστεί στο μέλλον να γιορτάζεται και αυτή η μέρα στις Σπάνιες Ημερομηνίες, ας ενώσουμε όλοι μαζί τα χέρια και ας μετατρέψουμε την ανιδιοτελή φιλία σε ενέργεια για ένα καλύτερο αύριο γεμάτο πραγματικούς φίλους ...  

......   Σπάνιους ή μη !!! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.