Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

24ο Συνέδριο Ρευματολογίας στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα

Στο Ξενοδοχείο Athens Hilton, από 11 έως και 14 Δεκεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 24ο Συνέδριο Ρευματολογίας 
Τα Επιστημονικά Θέματα του Συνεδρίου είναι τα εξής : 
Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος
Ρευματοειδής Αρθρίτιδα
Φλεγμονώδεις Μυοπάθειες
Σύνδρομο Sjogren
Οροαρνητικές Σπονδυλαρθροπάθειες
Αγγείτιδες και Περιαρτηριίτιδες
Συστηματικό Σκληρόδερμα και Φαινόμενο Raynaud
Οστεοπόρωση
Οστεοαρθρίτιδα
Ινομυαλγία
Χρόνιος Πόνος
Περιοχικά Ρευματικά Σύνδρομα
Λοιμώξεις και Ρευματικά Νοσήματα
Κρυσταλλογενείς Αρθροπάθειες
Συνάντηση με τον Καθηγητή
Απεικονιστικές Μεθόδους στη Ρευματολογία: 
Υπέρηχοι, Μαγνητική Τομογραφία-Κλινικές Προεκτάσεις
Χρήση Βιοομοειδών (Biosimilars)
Eξελίξεις στην Ηλεκτρονική Εκπαίδευση
Σχέση Ιατρού - Ασθενή στην Φροντίδα Υγείας
Έρευνα και Εκπαίδευση στη Ρευματολογία
Μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας, κου Σπύρου Ασλανίδη για την διοργάνωση του Συνεδρίου :

Καλώς ήλθατε στο Συνέδριο της Εταιρείας μας,
Σας υποδεχόμαστε στο 24ο Συνέδριο Ρευματολογίας, εκ μέρους της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής, με ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη χαρά. Το ανά διετία Συνέδριό μας αποτελεί την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση της Εταιρείας μας και η συμμετοχή όλων είναι καθοριστική.
Έμπειροι προσκεκλημένοι ομιλητές, με ιδιαίτερη εμβάθυνση και γνώση στον τομέα του ο καθένας, θα αναπτύξουν επίκαιρα θέματα  σε όλους τους τομείς της Ρευματολογίας. Πιστεύουμε ότι η γνώση που θα προσφέρουν θα συνεισφέρει στη βελτίωση της ενημέρωσης αλλά και της κλινικής μας πρακτικής.
Σημαντικό γεγονός για το συνέδριό μας είναι η προβολή του ερευνητικού έργου των Ελλήνων Ρευματολόγων και όχι μόνον. Υπάρχουν 104 ελεύθερες ανακοινώσεις, με συμμετοχή σημαντικών ερευνητικών ομάδων, που είναι εντυπωσιακό για την υπάρχουσα συγκυρία. Υπάρχουν 3 βραβεία, για τις εργασίες που συγκεντρώνουν την ψηλότερη βαθμολογία από τους κριτές. Η μεγάλη προσφορά υψηλού επιπέδου εργασιών δείχνει ότι τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας της Ελληνικής Ρευματολογίας συνεχίζουν να συνεισφέρουν πολλά στην επιστημονική γνώση στην Ελλάδα και διεθνώς.
Στην επιστημονική αυτή εκδήλωση της Εταιρείας μας προσβλέπουμε στην ενεργό συμμετοχή τόσο των παλιότερων, όσο και των νεώτερων συναδέλφων, ειδικών και ειδικευόμενων.  Όλες οι συνεδρίες, από την εναρκτήρια τελετή μέχρι την τελευταία έχουν πολλά να προσφέρουν στη μόρφωση και τη γνώση.