Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του καρκίνου




Η πρώτη Κυριακή κάθε Ιουνίου,  είναι η μια μέρα κάθε χρόνο που έρχονται μαζί όλοι οι επιζώντες, για να τιμήσουν όλους όσους ζουν με ιστορικό καρκίνου. 

«Επιζών, είναι κάποιος που ζει με ιστορικό καρκίνου, από τη στιγμή της διάγνωσης για το υπόλοιπο της ζωής», σύμφωνα με το Ίδρυμα National Cancer Survivors Day. 

Χιλιάδες άνθρωποι σε εκατοντάδες κοινότητες σε όλη την ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιήσουν εορταστικές εκδηλώσεις για αυτή τη μέρα για να τιμήσουν τους επιζώντες του καρκίνου και να δείξουμε ότι υπάρχει ζωή μετά τη διάγνωση του καρκίνου και αυτό είναι κάτι για το οποίο οφείλουμε να γιορτάσουμε.  

Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του καρκίνου, 32.500.000 επιζώντες σε όλο τον κόσμο Συμμετέχουν για την ελπίδα !!!

Οι συμμετέχοντες σ’ αυτές τις συμβολικές εκδηλώσεις, θέλουν να δείξουν στο ευρύ κοινό ότι η ζωή συνεχίζεται μετά την  διάγνωση του καρκίνου, που μπορεί να είναι πιο παραγωγική και δημιουργική… 

Η φετινή εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 του Ιουνίου του 2014, με τίτλο: «Be Strong… Be There..», στις 20.30 μ.μ., στο Θησείο και πιο συγκεκριμένα, στην οδό Αποστόλου Παύλου & Πουλοπούλου, γωνία στο παρκάκι.  

Έτσι απλά... 

Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς τύπους, χωρίς στησίματα, χωρίς χορηγούς, χωρίς ομιλίες από ειδικούς, χωρίς να μας πει κανένας τι πρέπει να κάνουμε, πως πρέπει να είμαστε, πως πρέπει να διαχειριστούμε τον δικό μας καρκίνο…!  

Ο καθένας έχει τη δική του δυναμική και αυτή τη δυναμική μπορούμε σίγουρα να τη νοιώσουμε, εάν έτσι απλά το βράδυ της Κυριακής συναντηθούμε στο Θησείο, στη ανοιχτή υπαίθρια συνάντηση των επιζώντων του καρκίνου. 


Η εκδήλωσή μας έχει ενταχθεί στο παγκόσμιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, της διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης National Cancer Survivors Day (www.ncsd.org) και στόχος της είναι η αυθεντική επικοινωνία... που είναι τόσο δυσεύρετη στις μέρες μας! 
 
Η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του καρκίνου (Νational Cancer Survivors Day) είναι μια ετήσια παγκόσμια γιορτή της ζωής, που ξεκίνησε από την Αμερική σε εθνικό επίπεδο και στη συνέχεια γιορτάζεται παγκοσμίως. 

Οι δραστηριότητες θα είναι τόσο διαφορετικές, όσο και οι κοινότητες όπου θα πραγματοποιηθούν τα γεγονότα και θα περιλαμβάνουν παρελάσεις, καρναβάλια, περιπάτους, αγώνες, εκθέσεις τέχνης, εκθέσεις για την υγεία και πολλά άλλα.  Θα υπάρχει το γέλιο και τα δάκρυα, κραυγές χαράς και στιγμές με σιωπηλό στοχασμό, θα υπάρχει επίσης ελπίδα για το μέλλον και δύναμη για το σήμερα, μουσική, χορό, ΖΏΗ.
 
«Μερικές φορές οι άνθρωποι έχουν πολύ αρνητικές ιδέες για τη ζωή μετά τον καρκίνο…», λέει ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος.  «Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν περισσότερο και καλύτερης ποιότητας ζωή μετά τον καρκίνο από ό, τι ποτέ πριν.  Οι επιζώντες μας δείχνουν ότι η ζωή μετά τον καρκίνο μπορεί να είναι σημαντική, συναρπαστική και να γεμίζουν με χαρά, την κάθε τους στιγμή.»  

Υπάρχει ζωή μετά τον καρκίνο.  Μπορεί να μην είναι το ίδιο όπως πριν από τον καρκίνο, αλλά μπορεί να είναι όμορφη και μερικές φορές ακόμα καλύτερα από ό, τι πριν.  Και αυτό είναι κάτι για το οποίο αξίζει να γιορτάσουμε! 


Πληροφορίες σχετικά με την δράση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού  Μείνε Δυνατός   καθώς και για τις δράσεις του .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.