Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα για τους πάσχοντες με εγκεφαλικούς όγκους



Η 8η Ιουνίου κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη στους πάσχοντες από εγκεφαλικούς όγκους και τις οικογένειές τους.
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Εγκεφαλικών Όγκων  ¨World Brain Tumor Day ξεκίνησε το 2000 με πρωτοβουλία της γερμανικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Deutsche Hirntumorhilfe e.V  - «Γερμανική Ένωση Εγκεφαλικών Όγκων».
Ο εγκεφαλικός όγκος είναι οποιοσδήποτε ενδοκρανιακός όγκος, που χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτη διαίρεση κυττάρων. Οι εγκεφαλικοί όγκοι διακρίνονται σε πρωτογενείς, που εμφανίζονται από μόνοι τους, χωρίς να έχει γίνει μετάσταση από κάποιο άλλο μέρος του σώματος, και σε δευτερογενείς, που είναι μεταστάσεις καρκίνων από διαφορετικά όργανα του σώματος. Στην φαρέτρα των γιατρών για την αντιμετώπιση κατά των όγκων του εγκεφάλου, ανεξάρτητα από την αιτία δημιουργίας του, υπάρχουν οι νευροχειρουργικές επεμβάσεις, η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία, αλλά αυτό αποτελεί μια μόνο πρόοδο όσο αφορά το προσδόκιμο ζωής των ασθενών, μια θεραπεία είναι ακόμη αδύνατο να εντοπιστεί.
Επειδή οι όγκοι του εγκεφάλου συμβαίνουν ( ευτυχώς ) σπάνια σε σύγκριση με άλλες μορφές καρκίνου, είναι ελάχιστα αντιληπτή από το κοινό η σοβαρότητα της νόσου και η αναγκαιότητα για έρευνα, η μέρα αυτή δρα θετικά για την ενημέρωση του κοινού και για την ευαισθητοποίηση της ιατρικής κοινότητας. 
Η Ευχή μας είναι να βρεθεί σύντομα μια Θεραπεία. 
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.