Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Ένα top-model με τη Σπάνια Δερματική Πάθηση της Λεύκης

Η Ουίνι Χάρλοου ή αλλιώς Σαντέλ, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λος Άντζελες. Ανατράφηκε σαν αγοροκόριτσο στις γειτονιές της πόλης των Αγγέλων, αλλά όταν μπήκε στην εφηβεία, «το ασχημόπαπο μεταμορφώθηκε σε κύκνο».

Αμέσως την εντόπισαν οι κυνηγοί μοντέλων και της πρότειναν να αρχίσει τις φωτογραφήσεις. 
Η Ουίνι, δίσταζε γιατί πάσχει από μια σπάνια δερματική πάθηση, τη Λεύκη ( Vitiligo ) . 

H Λεύκη είναι μια πάθηση κατά την οποία ορισμένες περιοχές του δέρματος χάνουν την μελανίνη (την χρωστική ουσία που μας προστατεύει από τις ηλιακές ακτίνες) και γίνονται λευκές. Επηρεάζει περίπου στο 1% του πληθυσμού, περίπου σε ένα στα εκατό άτομα.  Πάντως, η λεύκη δεν ανήκει στα λοιμώδη ή μεταδοτικά νοσήματα και δεν  μεταδίδεται με σωματική επαφή από  τον πάσχοντα στους υγιείς.
Η Λεύκη χαρακτηρίζεται από αχρωμία του δέρματος και εμφάνιση απολύτως λευκών κηλίδων ή πλακών (μπαλώματα) που οφείλονται στην εξαφάνιση των μελανοκυττάρων.  Συσχετίζεται με ορισμένα νοσήματα όπως αυτά του θυρεοειδούς. Προσβάλλει όλες τις φυλές και εξίσου τα δυο φύλα. Είναι συχνότερη στις ηλιόλουστες χώρες, ιδίως στη βόρεια Αφρική, και έχει χαρακτηριστεί ως «νόσος του φωτός».
Παρόλο που από ιατρικής άποψης η λεύκη συνήθως δεν είναι βλαβερή, ούτε προκαλεί σωματικό πόνο, οι επιδράσεις της ασθένειας στην ψυχολογία και τα συναισθήματα του ασθενή, είναι μεγάλες. Πάντως, η θεραπεία μπορεί να μην είναι αναγκαία σε περιπτώσεις που η λεύκη είναι περιορισμένη ή που δεν ενοχλεί τον ασθενή.
Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη εάν η Λεύκη οφείλεται στο στρες, εάν είναι αυτοάνοση, ή νευρογενής.

Η Ουίνι δεν είναι λευκή, απλά έχει Λεύκη !!   Είναι μια πανέμορφη αφροαμερικανίδα που ανήκει στο 1% του πληθυσμού . Αυτό όμως δεν την εμποδίζει, όχι μόνο να γίνει ένα περιζήτητο μοντέλο, αλλά και να αντιμετωπίζει την ασθένεια της με χιούμορ, λέει χαριτολογώντας :
«Θα είμαι το πρώτο μοντέλο με δερματοπάθεια. Θα είμαι η πρώτη έγχρωμη με λευκά στίγματα»
Χωρίς να ξεχνά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν πρωτοξεκινούσε και όταν πρωτοεμφανίσθηκε η Σπάνια Νόσος της : «Είχα κλειστεί στον εαυτό μου. Δεν έβγαινα έξω και δεν του επέτρεπα καν ούτε να ερωτευθεί. Τώρα όλα άλλαξαν.... έμαθα να ζω με την ασθένεια μου και δεν έχω πλέον κανένα πρόβλημα με αυτή»

Ένα περίτρανο παράδειγμα προς μίμηση ( όσο δύσκολο και αν είναι το Σπάνιο Νόσημα μας ) Πρέπει να διδάξουμε στην νόσο μας να ζει την ζωή μας και όχι να ζούμε εμείς την ζωή της νόσου μας !! Δείτε φωτογραφίες τις Ουίνι που ποζάρει με αυτοπεποίθηση τόσο στην δουλεία της όσο και στην ζωή της : 
Η Λεύκη δεν την έχει εμποδίσει καθόλου
Η Λεύκη δεν την έχει εμποδίσει καθόλου
εκπληκτικό κορμί και υπέροχο πρόσωπο
Εκπληκτικό κορμί και υπέροχο πρόσωπο

οι πασαρέλες αναστενάζουν στο πέρασμα της γαζέλας
Οι πασαρέλες αναζητούν το περπάτημα της


Το υπέροχο πρόσωπο της, έχει αποχρωματιστεί
Το υπέροχο πρόσωπο της, έχει  μεν αποχρωματιστεί ...
Το κορμί της είναι γεμάτο σημάδια
Το κορμί της είναι γεμάτο από τα σημάδια της νόσου ....
αυτή τη στιγμή είναι ένα περιζήτητο top model με φωτογραφίσεις στα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας
Αλλά αυτή τη στιγμή είναι ένα περιζήτητο top model με φωτογραφίσεις στα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας !!
Μαζί με τη Τάρια Μπανκς
Η υποστήριξη από τον κόσμο της πασαρέλας, και όχι Μόνο, είναι μεγάλη !!