Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

2χρονος μασούσε την τροφή για την ανάπηρη μητέρα του

Η ιστορία που θα διαβάσετε συνέβη στην Κίνα. Πρωταγωνιστής είναι ένα 2χρονο αγοράκι που ανέτρεψε τον κανόνα "η μάνα ταΐζει το παιδί της" !!!! 
Η μητέρα του μικρού αυτού ήρωα, έμεινε ανάπηρη όταν ένα φορτηγό έπεσε επάνω της ενώ βρισκόταν στη στάση και περίμενε το λεωφορείο.
Μετά το ατύχημα η γυναίκα έπεσε σε κώμα για πολλές εβδομάδες και ο μικρούλης αναγκάστηκε να παραμείνει με τον πατέρα του. Όταν η μητέρα συνήλθε από το κώμα οι βλάβες που είχαν προκληθεί από αυτό, την καθήλωσαν σε ένα κρεββάτι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί μόνη της ούτε τις βασικές της ανάγκες να ικανοποιήσει.
Δεν μπορούσε καν να μασήσει το φαγητό της, μια και οι η αδυναμία των μυών του σαγονιού της την είχαν καταδικάσει να μην μπορεί να φάει μόνη της. Αφού στο νοσοκομείο πλέον δεν μπορούσαν να της παρέχουν καμία βοήθεια, η μητέρα μεταφέρθηκε στο σπίτι και έμενε με τον μικρούλη της, αφού ο πατέρας έπρεπε να λείπει αρκετές ώρες και μάλιστα σε άλλη πόλη,  λόγω της δουλειάς του.
Ο μικρός ανέλαβε την φροντίδα της μητέρας του !!!! Μέσα στην δύσκολη φροντίδα ενός κινητικά ανάπηρου ατόμου, ο μικρός αναγνώριζε τα σοβαρά προβλήματα, την αδυναμία μετακίνησης για κάθε αυτοεξυπηρέτηση της μητέρας του και στεκούμενος στο πλάι της την βοηθούσε με κάθε τρόπο. Η σημαντικότητα για την επιβίωση της όμως ήταν ότι δεν μπορούσε να φάει μόνη της. Τότε το δίχρονο παιδάκι, βρήκε τον τρόπο για να βοηθήσει την μητέρα του....   έφερνε το φαγητό της δίπλα στο κρεβάτι της, ακουμπούσε το πιάτο στο κομοδίνο, έπαιρνε μια μπουκίτσα, την μασούσε καλά και στη συνέχεια άγγιζε το στοματάκι του στο ανοιχτό στόμα της μανούλας του και της μετέφερε την  μασημένη τροφή, ώστε να μπορέσει σιγά σιγά να την καταπιεί !!!  
Αυτή η τόσο "μικρή πράξη ζωής" ( ακόμα πιο τεράστια για ένα 2χρονο παιδί ) έσωσε την άτυχη γυναίκα ( άτυχη μόνο ως προς το τροχαίο που συνέβηκε ). Σήμερα η μητέρα του μικρού έχει καταφέρει σιγά σιγά να επανέλθει και κάθε μέρα να αναρρώνει όλο και περισσότερο και έτσι πλέον  να απολαμβάνουν ξανά την οικογενειακή ζωή !!!! 

Μάθημα θέλησης, ανθρωπιάς και ΑΓΑΠΗΣ !!!! Η οποία δεν έχει ηλικία !!! 
BoyMommyChina22714sk2.jpg
BoyMommyChina22714sk3.jpgBoyMommy
BoyMommyChina22714sk4.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.