Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

4 Φλεβάρη - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου


4 Φλεβάρη - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου
Στη χώρα μας διαγιγνώσκονται ετησίως περίπου 40.000 νέα περιστατικά καρκίνων και 28.000 θάνατοι........
Ο καρκίνος χτυπά αλλά δεν νικά πάντα !!! Ας συμβάλουμε όλοι στην αλλαγή αυτών των στατιστικών.... Μπορούμε !!!
Η Ενημέρωση είναι Δράση !!!

Η Παγκόσμια ημέρα του καρκίνου είναι μια ευκαιρία να υψώσουμε όλοι μαζί συλλογικά τις φωνές μας στο όνομα της βελτίωσης της γενικής γνώσης γύρω από τον καρκίνο και με αυτόν τον τρόπο να διαλευκανθούν οι παρανοήσεις σχετικά με την ασθένεια και να επικεντρωθεί ο γενικός πληθυσμός στην έγκαιρη διάγνωση. 

Η πρόληψη είναι ο πιο οικονομικός και βιώσιμος τρόπος να μειωθεί ο καρκίνος μακροπρόθεσμα. Η αποτελεσματική πρόληψη καρκίνου σε εθνικό επίπεδο αρχίζει με ένα εθνικό σχέδιο ελέγχου του καρκίνου το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε χώρας. Το εθνικό σχέδιο πρέπει να περιλαμβάνει προγράμματα που μειώνουν τον κίνδυνο έκθεσης και ενδυναμώνουν την ικανότητα των ανθρώπων να υιοθετούν ένα τρόπο ζωής που προάγει την καλή υγεία.Ο καρκίνος δεν είναι ένα θέμα υγείας μόνο. Έχει ευρύτατες επιπτώσεις στα κοινωνικά , οικονομικά και ανθρώπινα δικαιώματα , και αποτελεί ένα σημαντικό εμπόδιο για την επίτευξη μιας δίκαιης και χωρίς αποκλεισμούς ζωής.

Υπάρχουν δύο ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια που βοηθούν στη μείωση του καρκίνου από μολύνσεις: ο καρκίνος στο συκώτι, με το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β και για τον καρκίνο της μήτρας με το αντίστοιχο εμβόλιο. Παρότι υπάρχουν μόνο αυτοί οι δύο τρόποι προφύλαξης από των εκατοντάδων μορφών καρκίνου, υπάρχουν και αρκετές μορφές του ιάσιμες με μοναδικό ζητούμενο την έγκαιρη διάγνωση του.

Ενώστε την φωνή σας για την ενημέρωση και την πρόληψη του καρκίνου !!!
Και μην ξεχνάμε .... δεν είναι αήττητος .... πολλοί τα κατάφεραν ... και μπορούν και άλλοι !!