Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή....Στον Σπάνιο Κόσμο μας





Στην Ορθόδοξη Εκκλησία,καθεμιά απ' τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας είναι αφιερωμένη και σε κάποιο ή κάποια επιμέρους περιστατικά των Παθών.
- Στον Σπάνιο Κόσμο μας κάθε μέρα είναι αφιερωμένη στον αγώνα μας για επιβίωση και κάθε μέρα προσπαθούμε να κατευνάσουμε τα Πάθη μας.


Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή η μέρα είναι αφιερωμένη στα Άγια Πάθη και στη Σταύρωση - Η πιο πένθιμη μέρα του χρόνου 
- Η πιο πένθιμη στιγμή στη ζωή ενός ασθενή με Σπάνιο νόσημα είναι η στιγμή της αποκάλυψης της νόσου του. Γιατί αφού έχει προηγηθεί ένας μεγάλος Γολγοθάς αδιάγνωστων συμπτωμάτων και ως και χρόνια ακαταλαβίστικης σωματικής και ψυχικής εξαθλίωσης έρχεται η διάγνωση που αντί για λύτρωση σηματοδοτεί την αρχή μιας άγνωστης περιπέτειας.


Την Μεγάλη Παρασκευή - Γίνεται η περιφορά του Επιταφίου 
- και εκεί αρχίζει η περιφορά του σώματος και της ψυχής του Σπάνιου Πάσχοντα από εξετάσεις σε νοσοκομεία, από γιατρούς σε ειδικότητα, από φάρμακα σε δοκιμές και τελικά ξανά πίσω στην εξαθλίωση... και η περιφορά συνεχίζεται.


Τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ - ψάλλονται τα Εγκώμια
- και αφού ολοκληρώσουμε την περίοδο των Παθών μας, με τον φόβο αυτά να μην ξαναγυρίσουν,
- και αφού ανεβοκατεβούμε αρκετές φορές τον Γολγοθά μας, μην ξέροντας πότε ξανά θα χρειαστεί να τον ανεβούμε πάλι, 
- και αφού έχουμε ζήσει τη «σταύρωση» μας όπου για να επιβιώσουμε την βιώνουμε ως άλλου, καταφέρνοντας να βγαίνουμε από το πονεμένο σώμα μας...


....τότε εμπλέκονται τα εγκώμια μας ( Σπάνιου ασθενή ) που στα λόγια είναι Σπάνιος, δηλαδή μοναδικός και στην πράξη είναι απλά παρατημένος, χωρίς θεραπείες να παλεύει κάθε μέρα ζώντας την κάθε του στιγμή σαν Μεγάλη Εβδομάδα του και απλά να περιμένει την Ανάστασή του.

Το φιλί της αγάπης που δίδεται κατά το έθιμο το βράδυ της Ανάστασης ας διαπεράσει το σώμα μας και την ψυχή μας και να μας οδηγήσει στη δική μας Ανάσταση, την Θεραπεία !!!

Καλή Ανάσταση στον Σπάνιο Κόσμο μας !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.