Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

Ημερίδα για τις σπάνιες παθήσεις και τα ορφανά φάρμακα στην Κέρκυρα, στις 16 ΜαΐουΕπιστημονική Ημερίδα με θέμα ''Σπάνιες Παθήσεις και Ορφανά Φάρμακα στην Καθημερινή Κλινική Πράξη'' θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, στις 16 Μαΐου.


Η Επιστημονική Εταιρεία Σπανίων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων (ΕΕΣΠΟΦ), διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Σπάνιες Παθήσεις και Ορφανά Φάρμακα στην Καθημερινή Κλινική Πράξη» το Σάββατο 16.5.2015 και ώρα 10:30 στο ξενοδοχείο CORFU HOLIDAY PALACE, στην Κέρκυρα. Η εκδήλωση απευθύνεται σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και λοιπούς επαγγελματίες υγείας, για τους οποίους η είσοδος είναι ελεύθερη. Η ημερίδα πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας και μοριοδοτείται με μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής επιμόρφωσης.

Η επιστημονική αυτή εκδήλωση της ΕΕΣΠΟΦ στόχο έχει να ενημερώσει πρωτίστως το γιατρό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τα πλέον συχνά «σπάνια νοσήματα» που μπορεί να συναντήσει στην καθημερινή άσκηση της ιατρικής, καθώς και για όλα τα νεότερα θεραπευτικά δεδομένα που αφορούν όλους τους επαγγελματίες υγείας στην αντιμετώπιση των νοσημάτων αυτών. Οι θεματικές ενότητες της ημερίδας περιλαμβάνουν το κληρονομικό αγγειοοίδημα, την πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, τα αθροιστικά λυσοσωμικά νοσήματα και τις βλεννοπολυσακχαριδώσεις. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα την πρόσβαση των ασθενών με σπάνια πάθηση στα Ορφανά Φάρμακα.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Επιστημονική Εταιρεία Σπανίων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκωνwww.eespof.gr 
Τηλ.: 210 6516988, 210 6533770, email: info@eespof.gr