Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Κουκλίτσες με ειδικές ανάγκες για πρώτη φορά στο εμπόριοΚούκλες με ειδικές ανάγκες για πρώτη φορά στο εμπόριο για το δικαίωμα των διαφορετικών παιδιών να μην αισθάνονται αμήχανα στην όψη της τελειότητας αλλά και των υγειών παιδιών στην όψη της διαφορετικότητας !!!

Ένας Βρετανός κατασκευαστής παιχνιδιών δημιουργεί για πρώτη φορά κούκλες με μπαστούνι, ακουστικά βαρηκοΐας, γενετήσια σημάδια. Σκοπός, η απομυθοποίηση της τέλειας κουκλίτσας με ένα παιχνίδι που βρίσκεται πιο κοντά στην ανθρώπινη πραγματικότητα.

Η ιδέα να κυκλοφορήσουν στο εμπόριο 3D- printed κούκλες με ειδικές ανάγκες, είναι ενός Βρετανού κατασκευαστή παιχνιδιών. Σκοπός, τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την πραγματικότητα της ζωής μέσα από το παιχνίδι και τη γνωριμία με την διαφορετικότητα !!!

Οι κούκλες είναι εμπνευσμένες από την online καμπάνια Toy Like Me , η οποία εναντιώνεται στις περιορισμένες επιλογές που έχουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με κούκλες.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, θα έπρεπε να υπάρχουν εδώ και καιρό κούκλες για παιδιά με ειδικές ανάγκες αλλά και για όλα τα παιδιά προκειμένου να γνωρίσουν μέσα από το παιχνίδι τους αυτό που θα συναντήσουν και στον πραγματικό κόσμο, μεγαλώνοντας.

“Εάν θέλεις να έχεις μια κούκλα που να σου μοιάζει, είναι σημαντικό, αυτό να αποτελεί επιλογή”.

Με διαφορετικά λοιπόν χαρακτηριστικά και κάποιες ξεχωριστές ανάγκες και ιδιαιτερότητες, τα παιδιά καλούνται να αποχαιρετήσουν το στημένο πρότυπο της αψεγάδιαστης κουκλίτσας, καλωσορίζοντας έναν πιο ρεαλιστικό κόσμο στον κουτί με τα παιχνίδια τους, και έτσι να εντάξουν στην καθημερινότητά τους την όποια μορφή Σπανιότητας - Διαφορετικότητας και αν συναντήσουν !!!Ευχόμαστε να τις έχουμε σύντομα και στην Ελλάδα !!!!