Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

2η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Διαχείρισης Κινδύνου



Στην Αθήνα διεξάγεται η 2η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Διαχείρισης Κινδύνου (2nd European Risk Summit), στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβούλιου της Ε.Ε., με πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με το King’s College Λονδίνου.

Σήμερα 11 και αύριο 12 Ιουνίου 2014 στο ξενοδοχείο Athens Hilton άνοιξε τις εργασίες του συνέδριο με θέμα «Living in an uncertain world. Risk Communication: principles-strategies-tools», με διεθνείς καθώς εγχώριους ομιλητές με στόχο τον επιστημονικό διάλογο σχετικά με τη σπουδαιότητα των επικοινωνιακών πρακτικών που είναι ζωτικής σημασίας στις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες και θα διασφαλίσουν την έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση των καταναλωτών αναφορικά με τους κινδύνους των θεμάτων της υγεία τους.

Οι ενασχολούντες με τα θέματα υγείας συχνά αποτυγχάνουν να επικοινωνούν αποτελεσματικά τα απαιτούμενα και ζωτικής σημασίας μηνύματα  λόγω της έλλειψης σαφούς επικοινωνιακού στόχου. Ακόμα και άνθρωποι σε καίριες θέσης εκπροσωπώντας  επιχειρήσεις ή κυβερνητικούς φορείς  συμβαίνει να μην καταφέρνουν να μεταφέρουν την σημαντικότητα των δράσεων σε μια κατάσταση κρίσης και έτσι η ενημέρωση των υπαλλήλων τους και κατά συνέπεια του  κοινού σχετικά με έναν ενδεχόμενο κίνδυνο να είναι ανεπαρκείς και η " αντίδραση " όλων σε μια επικείμενη επιδημία να έχει πιθανές καταστροφικές συνέπειες για την δημόσια υγεία.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πολύτιμη γνώση ώστε να αναπτύσσουν αποτελεσματικότερες στρατηγικές επικοινωνίας του κινδύνου και άρα την δυνατότητα αντιμετώπισης του.



Βρείτε εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου : Agenda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.