Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή ΑιμοδότηVideo της Παγκόσμιας εκστρατείας για την προσφορά αίματος :  Δώσε αίμα για τις γυναίκες που δίνουν ζωή 
Η 14η Ιουνίου  καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας , τον Ερυθρό Σταυρό, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.
Αφορμή στάθηκαν τα γενέθλια του αυστριακού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα ρέζους,  ( τιμήθηκε με το Nobel Ιατρικής το 1930 για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη ).
Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας  400 κ.ε. αίματος από τα 6 λίτρα που διαθέτει.
Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά και για να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες, να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες.
Στην Ελλάδα με πληθυσμό 12 εκατομμύρια  απαιτούνται τουλάχιστον 720.000 μονάδες, από τις οποίες μόνο το 40% καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες !!! Τους αξίζει λοιπόν και η τίμηση τους την ημέρα αυτή και η αναγνώριση της σημαντικότητας του δώρου που προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους. 

Κοστίζει μόνο 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή μας και δίνει ζωή σε χιλιάδες συνανθρώπους μας... δίνουμε αίμα , δίνουμε ζωή !!!